HOLLANDAIR - Thuis in de lucht

Hollandair – Voor al je materiaal

Hollandair is de plek voor je parapentemateriaal. Ook voor materiaalkeuringen, parachutes vouwen en alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden.

Schermkeuringen en ander onderhoud

Parapentes worden gemaakt van verschillende zeer recente materialen, waarin nog een constante ontwikkeling plaatsvindt. Parapentemateriaal is heel sterk en weinig slijtgevoelig. En in Nederland heeft het over het algemeen al helemaal weinig te lijden. De belangrijkste negatieve factor is wellicht de UV-straling van de zon, die langzaam het materiaal verzwakt.

Daarom raden fabrikanten aan parapentes eens per twee jaar te keuren, of per 150 vlieguur (wat eerder komt). Dit is een serieuze aanbeveling. Hollandair verzorgt ook deze materiaalkeuringen. Belangrijke onderdelen van deze keuring zijn de porositeitstest en het meten van de lijnlengtes. Aan de porositeit kun je de UV invloed afmeten en lijnlengtes zijn heel belangrijk omdat zij, bij verandering, de vliegeigenschappen negatief kunnen beïnvloeden.

En Hollandair doet meer. Je kunt ook terecht voor het vouwen van je reserveparachute. Officieel wordt aangeraden je parachute tweemaal per jaar te hervouwen. In de praktijk doen Nederlanders dat eenmaal per jaar, vroeg in de lente vóór het vliegseizoen, omdat zij vaak in de winter niet of nauwelijks aan vliegen toekomen.
En mocht er onverhoopt iets met je materiaal gebeuren dan kunnen wij ook de reparatie regelen.