HOLLANDAIR - Thuis in de lucht

Pi – de lichtgewicht

Pi – de lichtgewicht

Met de Pi is er een nieuwe ster aan het ultralight firmament verschenen. Een korte naam voor een buitengewoon licht en simpel product. Het was wel duidelijk dat een HIKE versie van de Alpha 5 niet zo’n zin had (er was maar weinig gewicht te verliezen) en daarom is Advance een nieuwe ultralight vleugel gaan ontwikkelen. De ervaringen opgedaan met de ultralichte vleugels, die Chrigel Maurer in de XAlps gebruikte, hebben sterk bijgedragen in deze ontwikkeling.

Geschikt voor Hike and Fly

Twee maten, 19 en 23 m2, zijn beschikbaar. De huidige twee maten wegen slechts respectievelijk 2,5 en 2,8 kgs. De 19 Pi is voornamelijk bedoeld  als een zeer lichte Hike & Fly of bergwandelaar vleugel. Het kleine oppervlak en de daaruit voortvloeiende hoge vleugelbelasting lenen zich voor dynamisch vliegplezier met een aangename levendige handling. De 23 hoort meer thuis op Alpha 4 Hike terrein, maar met veel minder gewicht. De vleugel is daarom zeer geschikt voor thermische vluchten van moeilijk bereikbare plekken.

Niet toevallig wordt naast de Pi een bijpassend ‘omkeerbaar’ harnas van ongeveer 1,1 kg ontwikkeld. Kijk voor meer informatie hier.

Gepubliceerd in , ,

Laat een reactie achter